Service reparatii cardane – cele mai bune solutii

Service auto cardane – cum poti avea incredere intr-un service auto?
februarie 11, 2020

Cand vine vorba de defectarea intr-un fel sau altul a masinii tale, trebuie sa ai in vedere un service auto bun, de incredere, la care poti apela de fiecare data cand este nevoie.

Nu te lasa pacalit de mecanicii care repara masini in timpul liber, fara carte de munca, doar pentru ca au pretul mai putin costisitor. Daca vrei ca masina ta sa fie in siguranta si sa beneficieze de cel mai bun „tratament”, ar fi bine sa apelezi la personalul unei firme de service care are experienta, care are certificare in domeniu si care lucreaza in cadrul unei firme cunoscute, de incredere.

Este posibil si sa aiba un rezultat bun munca unui mecanic independent, dar riscul ar fi prea mare pentru a lasa o persoana despre care nu stii prea multe detalii sa se ocupa de masina ta.

Cea mai costisitoare defectare a masinii este cardanul, asa ca daca intampini astfel de probleme, apeleaza la un service reparatii cardane.

Aceasta munca este una chiar serioasa si trebuie sa fie realizata de un personal instruit, cu experienta si pe care te poti baza.

Cand si cum iti dai seama de defectarea cardanului?Firma ofera servicii livrare cadrane in Bucuresti si in tara

  1. Auzi un zgomot, asemenea clincanitului, atunci cand pornesti motorul. Sunetul de acest fel arata faptul ca rulmentii ce formeaza arborele cardanului au destul spatiu pentru miscare. Astfel, este permisa rotirea necesara a arborelui de transmisie, insa ajung la un punct mort in momentul in care incerci sa bagi masina in marsarier.
  2. Simti o vibratie neobisnuita a masinii. De altfel, orice tip de vibratie sau miscare iesita din comun in momentul in care conduci pe o distanta lunga si cu o viteza mare este un semn rau. Acest lucru demonstreaza faptul ca rulmentii s-au uzat atat de mult, incat permit o miscare mai ampla decat in mod obisnuit a arborelui de transmisie, acesta iesind din axul sau. Iti vine sa crezi sau nu, insa aceasta situatie poate fi chiar un semnal de alarma, deoarece indica nu doar faptul ca ai probleme la cardan, ci ca aceste defectiuni afecteaza si alte elemente din jur, cum ar fi transmisia.
  3. Lichidul de transmisie se scurge. Atunci cand observi ca in spatele transmisiei incepe sa se scurga lichidul de transmisie, este un alt semn ca ai probleme la cardan. Acest lucru nu poate insemna decat ca vibratia, cea care a fost mentionata mai sus, a ajuns sa afecteze arborele de transmisie si sa provoace daune la arborele de iesire, lucru care nu poate sa duca decat la scurgerile lichidului de transmisie.
  4. Se aud zgomote deranjante si puternice sub masina. Cand este un joc mare intre piesele cardanului, acesta o sa scoata niste zgomote puternice. Zgomotul auzit este asemanator cu lovirea a doua ciocane metalice cap in cap sau chiar asemanator cu zgomotul scos de clopot. In cazul acesta cardanul trebuie schimbat de urgenta.
  5. Atunci cand are loc dislocarea la nivelul arborelui de transmisie. Probabil chiar ai auzit sau vazut acest tip de defectiune, insa atunci este prea tarziu pentru a mai face ceva. Singura solutie este sa tragi pe marginea drumului si sa astepti o echipa de interventie. Dislocarea arborelui de trasmisie este punctul in care cardanul este defectat in totalitate si nu mai este nimic altceva de facut. In aceasta situatie, reparatiile vor fi extrem de costisitoare, deoarece nu doar cardanul a fost afectat, ci si arborele cardanic va avea nevoie de o inlocuire completa.

Asadar, avand in vedere gravitatea defectiunii cardanului, este bine sa apelezi la un service reparatii cardane in timp util, cat inca reparatia acestuia nu este costisitoare si cat inca se mai poate reconditiona in conditii optime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button