Service auto cardane – cum poti avea incredere intr-un service auto?

Service reparatii cardane – cele mai bune solutii
februarie 28, 2020

Service auto cardane – cum poti avea incredere intr-un service auto?

Indiferent de problema de care te lovesti la masina ta, este bine sa ai un service auto de incredere pe care te poti baza in zilele mai putin fericite din viata masinii tale.

Nu toate firmele de service auto presteaza servicii de calitate, acest lucru este de la sine inteles, dar acest articol te va ajuta sa iti dai seama cum poti avea incredere intr-un service auto si care sunt factorii de care depind acest lucru.

Increderea in serviciile oferite de personalul unui service auto inseamna ca ai motive sa revii si mai inseamna ca de fiecare data cand o componenta a masinii tale se defecteaza, vei apela la acestia.

Daca principala ta problema in momentul actual este cardanul, apeleaza la un service auto cardane care te poate ajuta sa rezolvi aceasta situatie.

Ce este un cardan si cum se poate defecta acesta?

Cardanul este acea transmisie longitudinala (pentru ca se intinde de-a lungul masinii) si are un rol foarte important din punctul de vedere al componentelor masinii, pentru ca el este cel mai lung element de sub masina care transmite miscarea de rotatie catre diferential de la cutia de viteze. Cardanul se regaseste doar la masinile cu tractiune spate sau integrala, cele cu tractiune fata folosesc planetare.

Rolul principal al cardanului este de a transmite forta motrica la diferite componente ale masini. Sunt situatii, de exemplu, cand masinile au cutia de viteze pozitionata in spate, langa punte, nu legata de motor. In aceasta situatie, cardanul se afla intre componente mari (intre cutia de viteze si cutia de distributie).

La fel ca orice componenta a masinii si cadranul este predispus defectarii. Cea mai des intalnita situatie este aceea in care cadranul stricat trebuie sa fie inlocuit cu totul. Insa, acesta avand o importanta uriasa in constitutia masinii, este si o piesa destul de scumpa. In aceasta directie, pentru a mai estompa din costul unui cadran nou, au aparut service-uri auto care se ocupa sa-l reconditioneze sau sa-l repare.

Cardanul nu este o piesa care se repara usor sau care se poate inlocui asa de simplu, din cauza costurilor destul de mari. Ca optiuni ai avea cea de a-l inlocui cu unul nou, desi costa foarte mult. O a doua varianta si cea mai folosita este cea de a cumpara unul la mana a doua de la dezmembrari, deoarece cardanul se poate verifica destul de bine doar vizual, iar unul second hand nu costa asa de mult.

Insa, mai poti lua in calcul o varianta, care a mai fost mentionata cateva randuri mai sus, si anume cea a reconditionarii. Multe firme specializate se ocupa cu astfel de reconditionari. Cel mai bine este sa apelezi la o firma care are o reputatie buna pe piata, deoarece cardanele trebuiesc sa fie perfect echilibrate pentru a nu produce vibratii la turatie mare.

Cum pot avea incredere intr-un un service auto cardane?

Cere recomandari de la familie si prieteni

Cel mai simplu mod este sa intrebi persoanele in care ai incredere. Apeleaza la prieteni si familie, in special la cei care au avut probleme cu masina si au fost multumiti de felul in care a fost reparata. Nu ezita sa pui toate intrebarile pe care le ai cu privire la service-ul auto recomandat.

Intereseaza-te de certificarile avute

Este important ca persoana care se va ocupa de masina ta, pe mana careia o vei lasa, sa fie un bun cunoscator al domeniului. Pana la urma, nu vrei ca cineva fara experienta sa se apuce sa desfaca motorul si sa nu stie sa il asambleze la loc.

Inspecteaza zona de lucru

Prima impresie conteaza chiar si la o firma. Daca vezi ca spatiul de lucru este dezordonat, iar personalul nu este profesional, ar trebui sa mergi la urmatorul. Curatenia si ordinea pot fi un factor hotarator in alegerea ta.

Pune intrebari

Sunt multe lucruri legate de masina pe care nu ai cum sa le cunosti. Fii curios, intereseaza-te chiar si din curiozitate, pentru a afla mai multe detalii despre probleme tehnice care pot sa apara sau despre eventuale probleme pe care le poti intampina. Cere recomandari cu privire la intretinerea masinii si construieste o legatura cu personalul.

Cere transparenta

Transparenta modului de lucru este importanta atunci cand vrei sa alegi un service de incredere. Cel mai indicat este sa existe o sala de asteptare de unde sa poti vedea cum se lucreaza la masina ta. La final, mecanicul ar trebui sa iti prezinte piesele defectate si sa iti explice cum s-au defectat. De asemenea, nu uita sa discuti deschis asupra sumei pe care va trebui sa o platesti la final, cu cat iti este prezentat mai bine pretul pentru fiecare problema in parte, cu atat mai bine.

Asadar, este bine sa apelezi la un service auto cardane, mai ales cand intampini probleme serioase, precum defectarea, cu cardanul. Firmele serioase vor sti mai bine cum sa aiba grija de acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button